met Handsome Poets in voorprogramma BLØF

Zaterdag speel ik met de Handsome Poets in het voorprogramma van de tour van BLØF
Dit is je kans twee nederlandse toppers in 1 te zien!!

1 reply
 1. Hans van Hemessen
  Hans van Hemessen says:

  Mijn recensie uit musicmeter en veel succes gewenst allemaal in de komende periode!

  Gisteravond 1 oktober eindelijk Bløf eens zien optreden, in Zoetermeer.

  Het was alleraardigst, gemiddeld stevig en Pascal Jakobsen had niet alleen heel wat praatjes, hij wist ook het publiek weer behoorlijk naar zijn hand te zetten. Concert werd begeleid met prima lichtshow.

  Uit mijn hoofd zeg ik dat naar mijn idee vrijwel het gehele album Alles Blijft Anders is gespeeld. Een prestatie op zich. Meestal kiezen (oudere) bands voor twee, drie nummers van een eventueel nieuw album en wordt daarna snel teruggegrepen op het oudere en overbekende werk.

  Zo niet Bløf. Het gaf de band een behoorlijke boost in beleving, een lekkere frisse herstart en een actualisering van het hedendaagse geluid. Met Alles is anders is niet een hele avond vol te spelen dus er waren nog wel ‘oudjes’ als Blauwe ruis, Omarm e.a. Maar het was een energiek avondje.

  Waarin ter nagedachtenis aan Harry Muskee het nummer Oktober aan hem werd opgedragen en er na het we-want-more een nummer van de nieuwe cd/EP Radio Berlijn werd gespeeld. Een EP overigens met leftovers van Alles Blijft Anders.

  Bløf staat op eenzame hoogte in Nederland en de cijfers die de band gemiddeld heeft gehaald voor z’n cd’s op Musicmeter zijn veel te laag. Ik heb het gevoel dat de band (bij de jeugd) waarschijnlijk uit de mode is en een gemakkelijk slachtoffer om te bashen. De ‘intrensieke creatieve waarde’, dus wat een album minimaal waard is zonder je eigen mening, van Bløf-cd’s is 2**, Alles blijft anders zelfs 2,5**.

  Wie daar onder gaat zitten stemt om andere redenen expres laag op Bløf. En dat is jammer.

  Ik was overigens zeer verrast met het optreden van de Handsome Poets in het voorprogramma. Hele nieuwe Nederlandse band (engelstalig), jong, net dit jaar voor het eerst een nieuwe cd, las ik alhier. Daar ga ik eens achteraan. Want Handsome Poets bracht op hun eigen energieke wijze sterke, zelf geschreven nummers ten gehore waar ik behoorlijk van onder de indruk was.

  Vaste luisteraars van 3FM en kijkers van De Wereld draait door hebben al eerder kennis kunnen maken met deze band.

  Rocknummers maar met inzet van een synthesizer die de muziek een extra dimensie geeft. Enthousiaste, talentvolle zanger die aangaf dat de band in december voor het eerst zelf op toernee gaat, dus inderdaad piepjong. Maar als ik die eerste drie kwartier heb gezien lijkt mij dat ze dat uitstekend zullen gaan redden.

  De muziek van de Handsome Poets, soms haast tegen het psychedelische aan, leent zich niet goed voor “Audience Participation Time” en dat zal iemand zanger Tim van Esch nog even moeten influisteren. Vooral het Bløf-publiek, die waarschijnlijk voor het eerst kennismaakte met Handsome Poets, is niet gewend aan dergelijke muziek.

  De muzikanten gaven een leuk staaltje weg van hun kunnen. De gitarist mocht nog niet zoveel soleren als dat hij waarschijnlijk graag zou willen. Maar met name drummer Daniel Smit maakte op mij indruk. Waarschijnlijk niet in de laatste plaats omdat zijn drumkit helemaal voor aan het podium stond en je getuige was van zijn tomeloze inzet, waar dat normaal bij drummers in nevelen verscholen blijft.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *